ASSESSMENT TRAINING voor jouw (nieuwe) medewerkers


Of het nu gaat om het voorbereiden van nieuwe medewerkers op hun assessment of het coachen van medewerkers die een stap willen maken in hun carrière.

 

Breinzaken helpt jou graag op weg.


BREINZAKEN BIEDT assessment TRAINING EN COACHING AAN TER VOORBEREIDNG OP HET SELECTIETRAJECT MET ALS DOEL OM:

ONNODIG uitval tijdens het selectietraject te voorkomen.

Betere kandidaten te selecteren.

De spanning bij de kandidaten te verlagen.

Doorstroom van medewerkers te bevorderen.

De kandidaat beleving te verbeteren.

De kandidaten optimaal te laten presteren tijdens hun assessment.

Bijdrage te leveren aan het binden, boeien en behouden van jouw kandidaten/medewerkers.


WAT KUNNEN WIJ VOOR JOU BETEKEKEN?Een goede kandidaat, maar een slechte sollicitant

In onze jaren lange ervaring hebben wij vaak meegemaakt dat uitstekende kandidaten uitvallen tijdens de selectie omdat zij niet goed uit de verf komen tijden hun assessment. Dit is niet vreemd aangezien je niet vaak een assessment ondergaat. En zoals met veel dingen in het leven die je zelden doet kan een assessment spannend en onwennig zijn. Ondanks het feit dat een kandidaat precies de juiste werkervaring heeft en er een goede match lijkt te zijn met de gevraagde competenties, presteert deze soms onvoldoende tijdens het assessment. Spijtig, want dat maakt de kans op een onnodige afwijzing groter en daar heeft niemand voordeel bij. Onnodig, want het is te voorkomen. Met ‘bad hires’ is veel geld gemoeid. Daarnaast leveren kandidaten, die niet helemaal brengen wat je ervan had verwacht, frustratie op. Veel van deze fouten kunnen voorkomen worden door de kandidaten te begeleiden tijdens hun sollicitatie.  


 Assessment training door ervaren assessment psychologen.

 Volledige voorbereiding.

 Psychologisch interview, rollenspel en capaciteitentest oefenen.
 Meer controle, minder stress en meer zelfvertrouwen.

 Echt oefenen en ervaren. Geen standaard (YouTube) video`s.
⑥ Wij leren geen truckjes aan maar wij willen dat de kandidaten 

     de beste versie van zichzelf kunnen laten zien.
Assessment traninig van Breinzaken

Organisaties maken vaak gebruik van een assessment om door middel van een aantal testen inzicht te krijgen in de match tussen de competenties van de sollicitant en de vereisten voor de functie. Dit geeft de werkgevers meer zekerheid van betrouwbare resultaten en objectief advies. Een assessment is een uitstekend selectiemiddel maar een assessment wordt ook  vaak als een (zeer) spannend, ambigue en onwennig onderdeel van het selectietraject ervaren. Wij horen regelmatig van sollicitanten dat zij het assessment als een black box en een momentopname zien wat een assessment nog spannender maakt. Door stress, gebrek aan begeleiding, onbekendheid met assessments en onvoldoende voorbereiding vallen ONNODIG veel sollicitanten uit tijdens een assessment. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het voor de organisaties van cruciaal belang om alles op alles te zetten om zo de juiste kandidaten te selecteren en het risico van "bad hires" te minimaliseren. 

  

Breinzaken biedt kandidaten, zowel de nieuwe medewerkers als medewerkers die een stap willen maken in hun carrière, de kans om zich volledig op hun assessment voor te bereiden. Wij trainen kandidaten om het maximale resultaat op hun assessment te behalen. Door onze assessment training te volgen weten de kandidaten wat hen tijdens hun assessment te wachten staat en zij gaan met minder stress en meer controle en zelfvertrouwen hun assessment tegemoet.


 

 Best vreemd eigenlijk!

Verwachten van iemand om het spel te winnen zonder eerst de spelregels uit te leggen.

Verklappen wij dan niet te veel? Nee, wij leren kandidaten geen trucjes aan. Om iedereen de beste kans te geven zijn/haar kwaliteiten te tonen, dien je eerst de spelregels uit te leggen. Dat wil zeggen stap voor stap uitleggen wat een kandidaat tijdens het assessment kan verwachten. Het oefenen met alle assessment onderdelen is daarbij van curiaal belang. Mensen worden niet perse slimmer van het oefenen van een assessment, maar zij krijgen meer behendigheid in het maken ervan. Als de testen bekend aanvoelen, kunnen kandidaten en beoordelaars zich richten op de inhoud. 


mobiliteit van medewerkers

Het vinden van een goede gemotiveerde werknemer is in deze tijd van krapte nog niet zo makkelijk. Ook is het behouden van een gemotiveerde en getalenteerde werknemer een hele opgave. Het juiste talent op de juiste plek is bepalend voor een duurzame arbeidsrelatie en voor het succes voor jouw organisatie. Veel organisaties investeren tegenwoordig in interne mobiliteit. Door structureel te investeren in de groei en ontwikkeling van jouw medewerkers, zorg je voor een snellere invulling van vacatures. Met interne mobiliteit haal je het maximale uit jouw medewerkers en geef je hen alle kansen om door te groeien. Om een kwalitatieve mobiliteit te waarborgen zetten organisaties regelmatig assessments in. Een goed instrument om een kandidaat objectief te beoordelen maar het zou erg spijtig zijn wanneer jouw medewerkers niet door kunnen stromen omdat zij ONNODIG onvoldoende hebben gepresteerd tijdens het assessment. Dit terwijl er een goede match lijkt te zijn met de gevraagde competenties.  


Huidige trend en krapte op de arbeidsmarkt

De trend van 2022 is dat het op de arbeidsmarkt steeds vaker gaat over skills. We zien het al terug in het huidig onderwijssysteem dat sterk gericht is op de 21th century skills. Matchen op daadwerkelijke aangetoonde skills in plaats van matchen alleen op diploma’s of harde criteria is een benadering die steeds belangrijker wordt, zowel bij interne mobiliteit als bij het zoeken naar werknemers van buitenaf. 

 

De visie van Breinzaken sluit uitstekend aan op deze trend in de arbeidsmarkt; de soft skills. Wij geloven dat het belangrijk is om niet alleen te kijken naar wat iemand heeft gedaan, maar om meer te kijken naar de soft skills, de competenties en talenten van iemand. Als deze goed aansluiten bij een bedrijfscultuur, dan kan er een duurzame arbeidsrelatie ontstaan en kun jij als werkgever het maximale uit je medewerkers halen.

 

Simpel toch, zou je zeggen. In de praktijk blijk het voor veel sollicitanten erg lastig om tijdens de sollicitatie en voornamelijk het assessment hun soft skills goed naar voren te laten komen. Dit komt mede door de stress die zij ervaren en de onbekendheid met assessments. De vragen en opmerkingen zoals "ik vind het spannend om een assessment te doen", "wat kan ik verwachten tijdens een assessment?", "hoe kan ik mij het beste voorbereiden?" en "wie kan mij hierin begeleiden?" zien wij dan ook regelmatig voorbij komen. 

 

Breinzaken biedt jouw kandidaten en medewerkers een unieke kans om zich volledig op hun sollicitatie voor te bereiden. Wij geloven dat wanneer een sollicitant zich goed voorbereidt voor een assessment dat deze beter zal presteren en meer het authentieke zelf kan laten zien. Het bieden van de mogelijkheid om te oefenen met de werkwijze van assessments zorgt er tevens voor dat de beoordelaar een beter en objectiever beeld van een kandidaat krijgt. 


een aantal van onze referenties


Let's talk.

Heb je een vraag over onze diensten? Wij vertellen graag over de verschillende pakketten en hoe wij te werk gaan. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Contact

Email: office@breinzaken.com

Telefoon: 06 14276870